на изток от рая · със сълзи на очи

„Хиляда сияйни слънца“

1000SplendidSuns„Хиляда сияйни слънца“…за мен равносилни на #хиляда реда сълзи, предизвикани от един толкова силен, толкова прочувстван роман!
„Хиляда“ пъти се опитах да го започна и 1001-ия беше успешен.
Но това не беше една от приказките на Шехерезада, а истинска#история от човек с голямо сърце и огромен талант – Халед Хосейни.
В началото всичко си беше доста нормално според разказите#попреживяно които съм чела и впечатленията които те са оставили в мен за страните от арабския свят. Но не съм вярвала че хората са способни на толкова много зло, на толкова много безсмислени убийства и на толкова силно принизяване на жената в едно общество.
От тази #книга мога да си направя един огромен извод: #щастливи сме че сме родени в държава, в която колкото и проблеми да съществуват, все пак жената е равноправна на мъжа / или почти ?!? /
Освен това за пореден път се питам защо синовете в едно семейство са толкова облагодетелствани, за сметка на сестрите им които понякога или много често мизерстват? Защо отношението към жените е толкова безумно, като от същите тези жени се очаква да родят лелеяните синове… Най-много от всичко се чудя каква психика трябва да имат тези жени, как могат да бъдат толкова силни и да понасят боя и униженията в един живот, в който по-добре да не раждаш себеподобна..
И още толкова много въпроси остават без отговор..

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s