исторически · на изток от рая · предимно за жени

„Момичетата от Шанхай“

Shanghai Girls Ако ви вълнува мистерията на изтока и най-вече необятния и огромен Китай, със сигурност прочетете книгите на Лиза Сий. Автор с невероятни заложби, самата тя дете от смесен брак между китаец и американка, пише за предците си толкова увлекателно и ме грабна още с първата книга която попадна в ръцете ми – „Момичетата от #Шанхай“…
Две сестри от заможно семейство в най-големия град в Китай – неразделни и доста разглезени за времето в което живеят, успяват да израснат и да се променят на фона на събитията от втората световна война. Главни героини са обичаната Мей, защото е красива според вкуса на баща й и „розовобузестата“ Пърл, която според таткото прилича на селянка и затова е презряна pinkcheeks
Независимо че Пърл е по-силната, по-умна и по-дискретна, Мей е любимка в семейството, чиито членове много скоро ще разберат че красотата не струва нищо по време на война.

Двете #сестри преживяват много трансформации, но до последния ред остават заедно и като че ли всички жертви са за сметка на Пърл.
Може би тук съм малко / или доста / пристрастна, но по-симпатична ми е Пърл – точно момичето което използва добрината и любовта към близките си, загърбвайки егоизма и всички неволи които е преживяла от и заради сестра си.
Но..може би вие ще харесате повече Мей! Всеки има различно виждане за нещата.Затова е прекрасно че сме различни, четем, виждаме и преживяваме #живота с различни очи.
Приятно четене! 🙂

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s