биографични · одухотворени · предимно за жени

„Черно мляко“

cherno mliako

Днес искам да ви разкажа нещо различно. Досега говорих за книги които вече съм чела, но този път ще споделя едно съвсем прясно вдъхновение.

Буквално от часове съм запленена от личната история на една прекрасна писателка. Безспорно космополитна личност, Елиф Билгин ме прикова към фотьойла с чаша „Черно мляко“. Със сигурност авторката ви е по-позната с прозвището Елиф Шафак /Шафак е името на майка й и в превод на български означава зора/, но аз също научи* този факт съвсем скоро, независимо че съм нейн почитател от 2-3г.

Защо ли толкова много ми допада книгата й „Черно мляко“?

От прочетеното до тук днес, дните на Елиф след първата й бременност толкова много приличат на дните след моята единствена бременност. Душевните терзания на един пътешественик при огромната промяна която предстои в живота занапред с появата на първото дете ми напомнят на тоталния обрат в моите мисли и дали ще се справя с главната роля в новия ми филм. Да приема поредната „палечка“ както самата авторка описва.

За сега описанието ми е скромно, защото съм в началото на книгата.
„Черно мляко“ обаче е от онези произведения които ме грабват, издигат и потапят в себе си като огромна и мощна вълна. Връщам се на сцената на живота на Елиф Шафак, който изглежда доста динамичен и интересен започвайки с преплитането на различни култури в самата й личност.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s