под напрежение

„Повикът на ангела“

Angels call

Както бях набрала повече от 200стр./ч с „Хартиеното момиче“ от Гийом Мюсо, реших че единствения начин да не се убия е да продължа да чета със същата скорост.
Щастието ми се усмихна когато се сдобих с още три книги от този автор, които в момента поглъщам с огромен апетит. Такава съм си, чревоугодник 🙂
Историйката във втората книга която започнах – „Повикът на ангела“ – наистина си я бива.
В духа на ежедневието на модерния човек, в което сме толкова неразривно свързани с технологията, загубата на мобилния ни телефон може да предизвика паника. Не само защото нашата модерна играчка, отнемаща 99,9% от времето вече не може да ни забавлява нон-стоп, но и защото може би крием нещо тайничко в нея.

2015-02-02 14.53.32-1 2015-02-02 14.54.43-1

Така е и с Мадлин и Джонатан, които случайно разменят мобилните си устройства на летище Кенеди в Ню Йорк, без да знаят това до момента в който пристигат по домовете си. Единия в Париж, другия в Сан Франциско. И така всеки от тях попада в личния свят на другия без да знае, че тайните които ще изплуват биха ги свързали независимо от огромната дистанция.
Както в „Хартиеното момиче“, така и в „Повикът на ангела“, предполагам и в останалите книги, действието се развива на хиляди км и една случайна среща свързва хора и събития от минало и настояще.
Прочетете я, тръпката е жестока 🙂

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s