предимно за жени

„Любов“ през един различен поглед

rumi

Този пост е едно прието предизвикателство.
Едно по-красиво виждане за ЛЮБОВ-та..

„Една от причините да искам да науча турски език е да мога да прочета и разбера оригинала на AŞK. Интересно ми е как този толкова звучен език описва Любовта и каква част от нея ще остане във всеки един от нас или ще я събуди.
„Грабнах кехлибарената броеница, която Руми беше оставил, благодарих отново и отново на Бога, задето ми е дал истински съмишленик, и се замолих красивата му душа да не изтрезнява никога от опиянението на Божествената Любов“.

Реших да отворя отново тази книга, която стои като икона на етажерката в къщи и това е абзаца, който погледнах веднага. Кажете – не е ли интерeсна илюстрация на това, което е цялата Любов на света? Тази вътрешна любов, която намира своите сродни души, с които да говори. Отразяването на Бога във всеки един от нас, става чрез Любовта. Интересно е как ние се опитваме да слагаме етикети на Любовта – майчинска любов, съпружеска любов, братска любов и започваме да се обясняваме като деца, как любовта е различна и че обичаме по различен начин. А всъщност през 1246г. Любовта (е)(била) ЕДНА! Малцина успяват да разберат и живеят чрез тази ЕДИНСТВЕНА ЛЮБОВ, и ние се радваме, когато някой страхотен автор, успява да ни върне вярата в Любовта!

Тази книга ме научи, че Любовта (LOVE, ASK, AMOR) е описана с различни думи, но разпaлваща еднакъв огън във всеки, за който иска да запали своята свещ…“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s