предимно за жени

„Магическият час“

магически час

От известно време съм запленена от книгите на Кристин Хана.
Тази жена ме омагьосва – пише толкова красиво и изразително и с всяка нова история я харесвам все повече.
С „Магическият час“ тя ме върна назад във времето – някъде около първи или втори клас, когато в учебник по литература беше поместена кратка история за две сестри, отгледани от вълчица. Спомням си снимката на Амала и Камала и няколкото реда поместени до нея, достатъчни да направят силно впечатление на всяко дете.
Сега, години по-късно от детските, чрез книгата на Кристин Хана откривам че тази история всъщност е истинска. Разрових се в Интернет и видях че тези момичета наистина са живели сред дивата природа и са имитирали до съвършенство „родителите“ вълци, които са ги отгледали. Открити са в пещера и след това неуспешно адаптирани в нормална човешка среда. Амала е починала само година след като е заживяла сред хората, а Камала няколко години по-късно. Има редица други случаи на „диви деца“ – също толкова реални и тъжни.
Точно такава е историята, която ни разказва Кристин Хана в „Магическият час“.
Едно „диво дете“ на около 6-7 години заедно със своя приятел вълк се появява от дълбоките гори, където очевидно е било измъчвано. С това момиченце е изключително трудно да се общува. То е изплашено и има огромна нужда от помощ. Но с крехката детска психика трябва да работи само много добър специалист – психиатър който е не само лекар, а най-вече силно обичащ човек. Някой, който е губил достатъчно в живота си, за да разбере чуждата болка.
Джулия Кейтс е точно такъв човек. Всеотдайна жена, току-що изгубила последната битка за кариерата си. След провал с клиент, който е убил деца преди да се самоубие, тя вече няма надежда да се занимава с това което умее най-добре. И тъй като няма какво повече да изгуби, Джулия поема трудния случай с детето. Тя нарича момиченцето Алис и отдава всяка своя минута и емоция за да я научи да проговори. Да я научи да общува, да обича и да се довери!
Алис успява да се справи с тежката адаптация в света на хората, където ТЯ и ТОЙ могат да обичат МОМИЧЕТО! Но с любовта си тя променя и живота на „Слънчевата коса“, от чиито очи редовно тече вода – Джули мами.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s